AKTUELNOSTI

TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI PRVI PUT NASTUPILA NA SAJMU TURIZMA U BUDIMPEŠTI

UTAZAS 2011 održan je u periodu od 03. do 06. marta 2011. godine, u sajamskom centru HUNGEXPO. Tema ovogodišnjeg sajma na kome je učestvovalo 920 izlagača iz 54 zemlje sveta, bio je zdravstveni turizam. Poseta se procenjuje na oko 100.000 posetilaca. Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci se predstavila na zajedničkom štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Turističke organizacije Srbije i Vojvodine. Tokom četiri sajamska dana TOOSK je na svom izložbenom prostoru distribuirao informativno-propagandni materijal na engleskom i nemačkom jeziku. Iako su Karlovci prvi put nastupili na sajmu turizma u Mađarskoj, naše predstavljanje privuklo je pažnju brojnih posetilaca, pre svega zbog blizine Novog Sada, a interesovanje je bilo usmereno na smeštajne kapacitete, naročito tokom održavanja tradicionalnih manifestacija u regionu (Poljoprivredni sajam, EXIT festival i dr.). Na ovogodišnjem sajmu turizma u Budimpešti nastupili su još: Turistička organizacija grada Novog Sada, turističke organizacije Vršca, Bačke Palanke, Kanjiže i Kovačice, Ade, Sombora, Apatina, Temerina, Žablja, Zrenjanina, kao i turistička agencija „Magelan“ iz Novog Sada, Klaster „Istar 21“ i mnogi dr. Izlagače na štandu Vojvodine posetili su predsednik skupštine AP Vojvodine, gospodin Šandor Egereši i ambasador Srbije u Mađarskoj, gospodin Dejan Šahović. U subotu 05. marta je na štandu Vojvodine organizovana press konferencija. Novinarima su se obratili predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije grada Beograda, ambasador Srbije u Mađarskoj – gospodin Dejan Šahović, kao i pokrajinski sekretar za privredu gospodin Ištvan Pastor. Deo sredstava za pokrivanje troškova nastupa Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci na sajmu, subvencionisao je Pokrajinski sekretarijat za privredu.

NASTUP TURISTIČKE ORGANIZACIJE SREMSKI KARLOVCI NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

februar 2011.
U Beogradu je od 24. do 27. 02. 2011. godine održan 33. Međunarodni sajam turizma IFT. Na jednoj od vodećih sajamskih manifestacija u regionu Jugoistočne Evrope, ove godine je turističku ponudu i prateće sadržaje predstavilo oko 900 izlagača iz 43 zemlje sveta. Drugi put po redu, u okviru sajma turizma, održan je i sajam vina pod nazivom Beo Wine Fair. Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci predstavila se u okviru Turističke organizacije Vojvodine, na zasebnom štandu veličine 15m2, u Hali 4, rezervisanoj za domaću turističku ponudu. Kad je u pitanju turistička ponuda destinacije Sremski Karlovci, predstavljena je, pre svega, ponuda kulturno- istorijskog nasleđa, kroz informativno-propagandni materijal na srpskom i engleskom jeziku, četiri vinske kuće (Benišek, Živanović, Kosović, Đurđić) i Institut za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta, koje u svojoj ponudi pružaju mogućnost degustacije vina u vinskim lagumima, zatim smeštajni kapaciteti, restorani, kao i suvenirska ponuda proizvođača suvenira iz Sremskih Karlovaca. Vođeni su mnogobrojni poslovni razgovori sa predstavnicima turističke privrede u zemlji i regionu, kao i sa predstavnicima medijskih kuća. Tokom sva četiri sajamska dana, zainteresovani posetioci su mogli na štandu TOOSK-a degustirati karlovačka vina. Veliko interesovanje posetilaca vladalo je za programe vinskih tura, Stražilovo i muzejski voz „Romantiku", koji već godinama tokom sezone april-oktobar saobraća na relaciji Beograd-Sremski Karlovci-Beograd.

"KARLOVAČKA BERBA GROŽĐA"

30. septembar - 03. oktobar 2010
Program manifestacije “Karlovačka berba grožđa” se sastoji od privrednog dela u okviru koga se organizuje prodajna-izložba grožđa, vina i autentičnih suvenira i kulturno-umetničkog dela u okviru koga se organizuju izložbe i bogat kulturno-zabavni program (koncerti eminentnih izvođača, predstave, smotra folklora itd.)

ČITAV GRAD MUZEJ.......

U Sremskim Karlovcima će u subotu 15. maja, u vremenskom terminu 18.00 – 02.00 časa posle ponoći, treću godinu zaredom, biti održana manifestacija „Noć muzeja“. Kao i prethodne godine, bogat programski sadržaj biće dostupan posetiocima na više od 20 lokacija.. Muzeji, galerije, brojne ustanove kulture, vinarije, suvenirnice,... biće otvoreni te noći u Karlovcima, a na centralnom gradskom trgu nastupiće članovi Karate kluba „Impuls“, dečiji hor „Vrapčići“ i OKUD „Brankovo kolo“, te će posetioci moći sda uživaju u mnoštvu programa, kao i da degustiraju i kupe tipične proizvode ovih krajeva koji će se nuditi u okviru prodajne izložbe na platou ispred Saborne crkve. Koncept „Grada-muzeja“ je bila osnovna ideja koju su podržali: Opština Sremski Karlovci, Turistička organizacija, Pokret gorana i volonterski centar Vojvodine, Muzej grada Novog Sada – Zavičajna zbirka Sremski Karlovci i Društvo za negovanje tradicije i razvoj Sremskih Karlovaca. Posebno valja istaći da su Karlovčani rado prihvatili učešće u manifestaciji, a da se ulaznice u sve objekte naplaćuju po simboličnoj ceni od 50,00 dinara. Deca do 12 godina starosti ne plaćaju ulaz. Detaljne informacije o predstojećoj manifestaciji mogu se dobiti u Turističkoj organizaciji opštine Sremski Karlovci, ili na brojeve telefona: 021/883-855 и 021/882-127.

STRAŽILOVO SPREMNO DOČEKUJE IZLETNIKE ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

Kao i prethodnih godina čuveno fruškogorsko izletište Stražilovo, nadomak Sremskih Karlovaca biće stecište brojnih izletnika tokom prvomajskih praznika. Turistička organizacija Sremskih Karlovaca u saradnji sa Opštinom Sremski Karlovci i JKP Sremski Karlovci već uveliko je pristupila uređenju lokaliteta Stražilovo, kako bi spremno dočekalo goste. Sprovedene su brojne aktivnosti u cilju zaštite i očuvanja prirode, trava je pokošena, a smeće sakupljeno. Tri česme će biti u funkciji, pa će gosti moći da koriste vodu za pranje ruku i sudova, s obzirom da voda nije za piće. Flaširanu vodu posetioci će moći da kupe u restoranu Brankov čardak, koji će tokom prvomajskih praznika raditi od 08.00 do 21.00 čas. Preduzete su sve neophodne aktivnosti u saradnji sa nadležnim službama, u cilju maksimalne bezbednosti posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja. Na samom ulazu u izletište ovlašćeni radnici JP „Nacionalni park Fruška gora“ će naplaćivati naknadu za parkiranje vozila u iznosu od 100,00 dinara po vozilu, za celodnevnu posetu Stražilovu. Apelujemo na izletnike da se ponašaju u skladu sa pravilima boravka u prirodi, da sami povedu računa o svojoj bezbednosti, a naročito o bezbednosti dece. Takođe, apelujemo na sve da održavaju red i odlažu smeće u vreće, koje će se deliti posetiocima na ulazu u Nacionalni park i da ne lože vatru na platou oko spomenika Branka Radičevića, već na za to predviđenim mestima

TURISTIČKA ORGANIZACIJA DOBITNIK PRIZNANJA ZLATNA AMFORA – ŠAMPION TURIZMA 2009

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci je dobitnik priznanja „ZLATNA AMFORA - ŠAMPION TURIZMA 2009“, u izboru koji je organizovala turistička revija YU TRAVEL. Svečanost dodele priznanja održana je 22. decembra prošle godine, u hotelu „President“ – Sportsko-turistički centar Kovilovo. Već 14 godina zaredom redakcija turističke revije YU TRAVEL organizuje akcije izbora šampiona turizma, u kojoj najbolji dobijaju diplome i statue zlatne amfore, a ove godine revija YU TRAVEL je obeležila i značajan jubilej – 15 godina postojanja na tržištu. U 2009. godini nagradu ZLATNA AMFORA su dobili: ambasadori i ambasade Bugarske, Tunisa i Austrije za saradnju sa turističkom privredom naše zemlje, redakcija SAT MEDIA GROUP za doprinos u informisanju u domenu turizma, SACEN, brojne turističke agencije, saobraćajna i ugostiteljska preduzeća, kao i banja Junaković kod Apatina. Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci dobila je nagradu u kategoriji NAJUSPEŠNIJA TURISTIČKA ORGANIZACIJA U SRBIJI. Ovo prestižno priznanje uručeno je direktorici TOOSK-a Jasmini Beljan-Iskrin.

Partneri