AKTUELNOSTI

JAVNI KONKURS za izbor direktora Turističke organizacije Sremski Karlovci

02.09.2017.

"Karlovačka berba grožđa 2017." - program manifestacije

17.08.2017.

Konkurs za imenovanje direktora

13.01.2016.

Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača

29 avgust 2015. god.

Sač ili peka, različiti nazivi, ali najzdraviji i najukusniji način pripreme hrane. Svakako, najpoznatije jelo je "Jagnjetina ispod sača" ili „jagnjetina pod pekom" Pripada tradicionalnim jelima celog Balkana, a mi ćemo dati šansu svima.

Opširnije... .

DESETI MEĐUNARODNI NOVOSADSKI KNJIŽEVNI FESTIVAL

24 - 28 avgust 2015. god.

Društvo književnikа Vojvodine dodeljuje Brаnkovu nаgrаdu 55. put, održаvаjući jednu vrstu visoke pesničke kulture kojа ne sаmo odаje počаst nаšem znаmenitom romаntičаrskom pesniku Brаnku Rаdičeviću(1824 - 1853 ), nego i nаstoji dа podrži tаlente i doprinose mlаdih аutorа nаšeg vremenа koji su izаbrаli poeziju kаo jedаn od vаžnih nаčinа rаzumevаnjа nаšeg ljudskog opstаnkа.

Opširnije... .

Konkurs za izdavanje poslovnog prostora na izletištu Stražilovo u zakup i prijavni formular

18.02.2015.

RADIONICE

Radionice za osnaživanje ponude i podizanje atraktivnosti sadržaja, proizvoda i usluga turističkih subjekata na području destinacije Fruške gore i Dunava. Radionice će biti organizovane tokom februara i marta 2015. godine u objektu Ceptor „Andrevlje“ na Fruškoj Gora, Banoštor. Uvodna radionica će biti održana 10.februara 2015.godine, s početkom u 10:00 časova. Pozivamo sve zainteresovane subjekte da se do 06.februara 2015.godine prijave putem e-maila na office@rda-backa.rs . U prilogu ovog Poziva nalaze se Prijavni formular i Lista radionica s planiranim datumima održavanja za mesec februar 2015.godine.

NAJAVA DOGAĐAJA

LISTA RADIONICA

PRIJAVNI FORMULAR

KARLOVAČKA BERBA GROŽĐA

18.- 21. septembar 2014. god.
Ovde možete pogledati program manifestacije . PROGRAM

OD 9. AVGUSTA, SVAKE SUBOTE “ROMANTIKOM” U SREMSKE KARLOVCE

7. jul 2014. god.

Muzejski voz “Romantika” počev od 9. avgusta saobraćaće svake subote i to: 16, 23. i 30. avgusta od Beograda do Sremskih Karlovaca i natrag. Po redu vožnje, muzejski voz iz glavnog grada polazi u 09.00 sati, a u Sremske Karlovce stiže u 10.20 sati. U povratku iz Karlovaca “Romantika” polazi u 18.05 sati , a dolazak u Beograd planiran je u 19.30 sati.

Cena karte za jednodnevni izlet do Sremskih Karlovaca za odrasle je 1.260 dinara, a za decu od 6 do 12 godina i penzionere 780 dinara. U cenu je uračunata vozna karta za muzejsko turistički voz “Romantika” na relaciji Beograd – Sremski Karlovci – Beograd , troškovi organizacije putovanja, usluge vodiča i ulaznice za obilazak znamenitosti Sremskih Karlovaca: Riznicu Patrijaršiskog dvora (Muzej Srpske pravoslavne crkve), Karlovačku gimnaziju (Svečana sala i Spomen biblioteka), Kapelu mira i Zavičajnu kuću.

Opširnije... .

Novi Sad priča

7. jul 2014. god.
Aplikacija „Novi Sad priča“ obogaćena je jedinstvenom rutom „Sremski Karlovci“, koja sadrži lokacije od izuzetnog značaja za kulturni i duhovni preporod srpskog naroda na ovim prostorima. Ovo živopisno mesto, smešteno na obroncima Fruške gore i obali Dunava, predstavljeno je kroz 15 najznačajnijih kulturno-istorijskih lokacija. Opširnije... .

HEDONIST FEST

4. - 6. jun 2014. god.
Manifestacija se održava 04. - 06. juna 2014. u prelepom ambijentu Hotela-restorana “Dunav” u Sremskim Karlovcima. Svečano otvaranje je u četvrtak, 05. juna u amfiteatru MPK visoke strukovne škole u Sremskim Karlovcima. Drugi deo otvaranja je u 14 časova u hotelu-restoran Dunav. Interesovanje kompanija iz šire regije je izuzetno dobro i za sada su nastup najavile kompanije iz sledećih zemalja: Srbija, Hrvatska, BiH, Makedonija, Španija, Belgija (3 kompanije), Austrija. Opširnije... . PROGRAM

U četvrtak, 06. juna od 13h takmičenje pod nazivom 1. SFRJ Karving kup, promocija organske hrane kompanije Kolodar iz Novog Sada. promocija Asocijacije Molekularne gastronomije u toku celog dana. Posetioci mogu učestvovati u radu.05 i 06 juna MPK visoka strukovna škola - tematska predavanja.

FESTIVAL KUGLOFA

27. - 29. jun 2014. god.
Manifestacija tradicionalne kulture Podunavskih Švaba i drugih nacionalnih zajednica održava se ove godine u Sremskim Karlovcima po trinaesti put. Programom manifestacije predviđen je i turističko - sajamski deo. Na sajamsko – turistčkom delu moguće je izlaganje proizvoda starih zanata, domaće radinosti, ručnog rada, antikviteta i rariteta, vina, meda, kuglofa, začinskog bilja i cveća, na pogled i radi prodaje. Centralna turistička atrakcija je takmičenje u spravljanju kuglofa. Tri prvoplasirana eksponata se nagrađuju, a publika će imati mogućnost da učestvuje u izboru najlepšeg kuglofa. Za sve informacije, kao i da bi preuzeli prijavu izlagača posetite web site: http://www.karlowitz.com Ovde možete pogledati program manifestacije . PROGRAM

Obaveštenje vezano za pojavu odrona na deonici državnog puta drugog reda između Sremskih Karlovaca i Inđije na Banstol

19.05.2014.

Zbog pojave odrona na deonici državnog puta drugog reda između Sremskih Karlovaca i Inđije na Banstolu, saobraćaj se odvija naizmenično jednom trakom. Put je prohodan isključivo za putnička vozila i vozila Hitne pomoći. Saobraćaj je zabranjen za kamione i autobuse koji se preusmeravaju na autoput.

Iz preventivnih razloga, saobraćaj se, takođe, obustavlja za autobuse i kamione i u Sremskim Karlovcima, od trafo-stanice u naselju Belilo ka izletištu Stražilovo. Štab za vanredne situacije Opštine Sremski Karlovci, koji je u stalnom zasedanju, obaveštava građane Sremskih Karlovaca da probleme vezane za vremenske nepogode mogu da prijave na telefon: 021/ 685-3001.Takođe, obaveštavaju se građani Sremskih Karlovaca, kao i svi ljudi koji hoće da pomognu da će prikupljanje pomoći za stanovnike područja pogođenim poplavama biti organizovano u prostorijama Crvenog krsta Sremskih Karlovaca, ulica Pupinova 16, svakog dana od 8,00 do 20,00 časova.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon Crvenog krsta Sremskih Karlovaca 063/623-171.Sva prikupljena pomoć biće usmerena u ugrožena područja.

Štab za vanredne situacije opštine Sremski Karlovci

Odluka Komisije za otvaranje ponuda na Oglas za davanje u zakup poslovnog prostora na Stražilovu

02.04.2014.
Odluka Komisije za otvaranje ponuda na Oglas za davanje u zakup poslovnog prostora na Stražilovu - detaljnije ODLUKA

SVEČANA AKADEMIJA "350 GODINA KASNIJE"

Povodom 315 godina od potpisivanja Karlovačkog mira
Ovde možete pogledati program . PROGRAM

FILMSKO BDENJE DUŠE

10. - 13. Oktobar 2013. godine Program je u prilogu....program

KARLOVAČKA BERBA GROŽĐA

20.- 22. septembar 2013. god.
Ovde možete pogledati program manifestacije . PROGRAM

42. BRANKOVO KOLO

06. - 16. septembar 2013. godine
Ovde možete pogledati program manifestacije . PROGRAM

PO TRADICIJU U KARLOVCE

23. - 25. avgust 2013. godine Program manifestacije biće naknadno postavljen.

FORUM MLADIH LIDERA

Konkurs trаje od 20. mаrtа do 30. аprilа
Studentskа dobrotvornа orgаnizаcijа Centаr zа koordinаciju „Ujedinjenа Srbijа“ rаspisuje konkurs zа rаdove zа učesnike nа „Forumu mlаdih liderа“.USLOVI KONKURSA

JGSP "Novi Sad" OBAVEŠTENJE O TRASI LINIJE Novi Sad - Surčin

JGSP "Novi Sad" uveo je redovnu liniju na relaciji Novi Sad – Aerodrom "Nikola Tesla" – Novi Sad. Autobus ide sledećom trasom: Novi Sad – Sremski Karlovci – Inđija – Stara Pazova – Vojka – Krnješevci – Aerodrom "Nikola Tesla", sa redovnim stajanjem u svakom od navedenih mesta. U Sremskim Karlovcima autobus staje na autobusko stajalište preko puta Železničke stanice, a cena karte do Aerodroma "Nikola Tesla" je 830,00 dinara. Sa Aerodroma "Nikola Tesla" autobus polazi sa autobuskog stajališta ispred dolaznog terminala. Karte se mogu kupiti u vozulu...detaljnije

DIREKTORKA TURISTIČKE ORGANIZACIJE SREMSKI KARLOVCI DOBITNICA NAGRADE "TURISTIČKI CVET"

Turistička organizacija Srbije je 27. septembra obeležila Svetski dan turizma tradicionalnom dodelom nagrade "Turistički cvet" organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju i promociji turizma. Žiri je razmotrio sve dospele predloge, a konačnu odluku o dobitnicima nagrade, na osnovu njihovih nominacija, doneo je Upravni odbor Turističke organizacije Srbije. Nagrada "Turistički cvet" za period od jula 2010. do jula 2011. godine dodeljena je u devet kategorija: Nagradu za najbolji specijalni događaj u funkciji promocije turizma dobila je manifestacija "Nušićijada" iz Ivanjice. U kategoriji ugostiteljskog objekta najbolji je hotel "Zira", a u kategoriji predstavljanja Srbije kao turističke destinacije putem elektronskih i štampanih medija nagrade su dobili fotograf i autor knjige "Čudesna Srbija" Dragan Bosnić i novinar Vladan Kostić. Nagradu su osvojili i seosko turističko domaćinstvo Vila "Albedo" iz sela Varna, kao i autorka pobedničkog suvenira - oslikani čokanji i tegle sa drvenim stalkom Jelena Lazić. Najbolja turistička organizacija u Srbiji je Turistička organizacija grada Niša, a u kategoriji "Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga" dodeljene su dve nagrade - Javnom preduzeću "Beogradska tvrđava" i direktorki Turističke organizacije Sremski Karlovci, Jasmini Beljan-Iskrin. Turistička organizacija Srbije ove godine dodelila je i specijalnu nagradu van konkurenciji, za promociju Srbije, najboljem srpskom i svetskom teniseru Novaku Đokoviću. Nagrada u kategoriji vinski podrum nije dodeljena, s obzirom da ni jedan od predložena četiri kandidata nije imao kompletnu dokumentaciju, kao ni u kategoriji turistička agencija jer je Pravilnikom o dodeli nagrade "Turistički cvet" definisano da ukoliko za pojedinu kategoriju nisu dostavljena najmanje tri predloga, nagrada se u toj kategoriji ne dodeljuje.

Partneri